Friday, October 15, 2010

~ FINAL EXAMINATION IS JUST AROUND THE CORNER ! ~


Assalamualaikum ...

tanpa ku sedari, semester 3 hampir melabuhkan tirai.. muhasabah diri.. apakah yang telah ku usahakan sepanjang semester ini ? sudah cukup ke persediaan yang ku lakukan sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan akhir yang bakal tiba ? Semester ini, iqa ambil 6 subjek, dan hanya 5 subjek yang ada final.. dan, tinggal 24 hari sahaja lagi untuk final exam..Teruskan usaha dan kuatkan semangat iqa ! Jika orang lain mampu, iqa juga mampu ! Insya Allah ..

~ My Final Examination Schedule ~

1) 9/11/2010 - Engineering Materials
2) 10/11/2010 - Numerical Methods
3) 12/11/2010 - Thermo-fluids
4) 19/11/2010 - Technical Communication 1
5) 23/11/2010 - Manufacturing Process

" Bismillahirrahmannirrahim.. Ya Allah, aku mempertaruhkan kepadaMU ilmu yang telah ku pelajari, ingatkanlah ketika ku memerlukannya dan jangan biarkan hambaMU melupai ilmu-ilmu itu, wahai Tuhan ku.. Juga, jadikanlah ku sebahagian daripada hamba-hambaMU yang mendapat pencapaian yang hebat daripada cahaya yang Engkau berikan, dan rahmat yang Engkau sebarkan, dan rezeki yang Engkau berikan, dan kemudharatan yang Engkau hindarkan, dan bencana yang Engkau angkat daripada menimpa dan fitnah yang Engkau jauhkan.. Amin Ya Rabbal Alamin.. "

Bittaufiq wannajjah fi kulli imtihan untuk ku juga sahabat ku semua... Perjuangan perlu diteruskan... mengalah tidak sama sekali !

" Dalam perjuangan ada masanya menaik, dan ada masanya menurun. Kegagallan bermula apabila kita merasa lemah, dan kejayaan bermula apabila kita merasa tidak pernah kalah "
~ As. Syahid Syed Qutb ~

~ Hanya Kerana Agamanya.. Subhanallah.. ~

1 comment:

 1. salam perjuangan~~
  sye pun sme exam dah dekat pun...
  btw gud luck...
  inilah lumrah kehidupan..
  kte belajar untuk menuntut ilmu..
  dan skrg perjuangan kte dalam mncapai yg terbaik dan cita2

  ReplyDelete